Content-type: text/html; charset=UTF-8'
Dökülen Betona Yapışan ECB - FPO Esaslı Membran

DÖKÜLEN BETONA YAPIŞAN ECB - FPO ESASLI MEMBRAN


ECB ( Etilen Ko Polimer Bitüm ) - FPO ( Elastik Poliolefin )

PROOF MEMBRAN TEMEL YALITIM SİSTEMİ


proof membran yalıtım


ExtruPol®F FPO / TPO ( Elastik Poliolefin ) Esaslı ,ExtruBit®F ECB ( Etilen Ko Polimer Bitüm ), ExtruThene F ve ExtruProof F proof membran - proof yalıtım sistemi, temel altı bölgelerde koruma şapı imalatına gerek duymayan ve üzerinde radye demir montajı yapılabilen, dökülen betona her noktada yapışarak su geçirimsiz bağ kuran çok güvenli yalıtım sistemidir. Ek yerleri birleşimleri çift sıra sıcak hava robot kaynağı ile birleştirilmesini takiben 2 atm basınçlı hava ile test edilmektedir. Böylece tamamlanan yalıtım imalatının her aşamasının kontrol edilebilmesine olanak sağlamaktadır.

Arka tarafından çalışma payı olmayan tek yüz perde bölgelerinde, güvenli ve kolay yalıtım uygulaması yapılabilmektedir. Temel altında ve perde bölgelerinde aynı kalınlıkta geomembran uygulanmaktadır. Perde bölgelerinde malzeme tipi ve kalınlığı değişmemektedir. Perdeden gelen membranın, teras bölgesine de geçişi sağlanmakta olup böylelikle detaya göre membran - sistem ve kalınlığın değişmesi önlenmektedir. 

Kazıkbaşı yalıtım uygulamaları kapsamında , kazık etrafında kullanılan su tutucu profil ve membran, temel altı ExtruPol®F, ExtruBit®F ve ExtruProof F betona yapışan proof membran sistemleri ile %100 uyumlu olup, negatif su basıncı altında performansını kesinlikle kaybetmemektedir.  

ExtruPol®F FPO / TPO, ExtruBit®F ECB, ExtruThene F ve ExtruProof F proof yalıtım membran sistemi, dökülen betona yapışan geomembran sistemlerinin en büyük özelliklerinden bir tanesi de bitki ve ağaç kökü etkilerine, deniz suyu, ozonlu su, sülfatlı sular, kostik, üre, bitüm, siyanür, asitli ve bazlı su çözeltilerine karşı tam dayanımlı olmasıdır. Deniz yapılarında, endüstriyel yapılarda, derin temel uygulamalarında güvenle kullanılır.

Proof yalıtım membran sistemi, betona yapışan geomembran sistemlerinde membran yapısı kadar ( Betona yapışma performansı v.b ) ek yeri birleşim bölgeleri , köşe - kazıkbaşı - boru geçiş detayları da çok önemlidir. Yalıtım uygulaması sürekliliği uyumlu aksesuarlarımız ile sağlanmaktadır.


DÖKÜLEN BETONA YAPIŞAN ECB - FPO ESASLI MEMBRAN SİSTEM AVANTAJLARI :


proof membran
  • ECB - FPO Geoembran Yalıtım Sistemi, dökülen betona her noktada yapışarak su geçirimsiz bağ kurar.    Su sızdırmazlık : 600 kPa / 24h  - EN 1928
  • Ek yerleri birleşimleri çift sıra sıcak hava robot kaynağı ile kaynatılmasını takiben 2 atm basınçlı hava ile test edilir.
  • Tek yüz perde bölgelerinde, güvenli ve kolay yalıtım uygulaması sağlar. Suyun yapı ile membran arasında ilerlemesini engeller.
  • Kazık başı yalıtım uygulamaları ve Schedetal aksesuarları ile tam uyumludur. Negatif yönden gelen su basıncından etkilenmez.
  • Islak ve nemli yüzeylerde rahatlıkla uygulanır. Hava koşulları ( yağmur, kar v.b ) yalıtım performansını etkilemez.
  • Servis sıcaklığı  +80°C / -45°C arasındadır. Sıcaklık değişimlerinden etkilenmez. İnsan bedeninin dayanabildiği sıcak ve soğuk hava koşullarında uygulama yapılabilinir.
  • Köşe dönüşü,kazık başı ve kazık demiri etrafı, boru ve topraklama kablo geçişi, havalandırma çıkışı gibi yalıtım sürekliliği bozan geçişlerde özel üretilmiş aksesuarları sayesinde güvenli ve kolay detay geçişi sağlar. Aksesuarlar betona yapışan membran sistemine sıcak hava kaynağı ile birleştirilir.
  • Perde bölgelerinde beton dökümü sırasında oluşabilecek segregasyon vb olumsuzluklardan etkilenmez.
  • Membran yapısı ve ek yeri birleşim bölgeleri sıcak hava robot kaynağı sayesinde bitki ve ağaç kökü etkilerine karşı tam dayanımlıdır. FLL Sertifikasına sahiptir. 
  • Membran yapısı ve ek yeri birleşim bölgeleri kostik, deniz suyu, sülfat tuzları, üre, ozon, siyanür, bitüm, asit ve baz çözeltilerine karşı tam dayanımlıdır.
  • Membran yapısı ve ek yeri birleşim bölgeleri UV ışını ve etkilerine karşı tam dayanımlıdır.
  • Schedetal ExtruPol®F ve ExtruBit®F betona yapışan proof membran sistemleri, Alman sigorta firmaları tarafından 15 seneden başlayan süreler ile ve 5.000.000 €/proje uluslararası ürün sigortası teminatı altındadır. Uygulamalar, Schedetal firmasının yetkilendirdiği süpervizörler gözetiminde ve uzman uygulayıcı bayiler ile yapılmaktadır.
PROOF MEMBRAN

Dökülen Betona Yapışan ECB ( Etilen Ko Polimer Bitüm ) Esaslı Geomembran



ECB ( Etilen Ko Polimer Bitüm ) ESASLI DÖKÜLEN BETONA YAPIŞAN GEOMEMBRAN :


proof membran yalıtım sistemi

Rezidans Projesi Proof Membran Uygulaması


ExtruBit®F - ExtruThene EN 13967:2012 Temel Yalıtım (SKZ) Sertifikası


Proof Membran Yalıtım Sistemi, ExtruBit®F ECB / ExtruThene F / ExtruThene Black / ExtruPoroof ,dökülen betona yapışan geomembran 1,60 mm - 1,90 mm - 2,10 mm - 2,30 mm kalınlıklarında, ECB ( Etilen Ko Polimer Bitüm ) - PE esaslı, arka yüzeyine lanine edilmiş özel keçe ile temel altı yüzeylerde koruma şapı gerektirmeyen, dökülen beton ile su geçirimsiz bağ kuran, tek yüz perde detaylarında hızlı ve güvenilir detaylar sunun, en büyük özelliği ise diğer muadillerine kıyasla ek yer birleşimlerini çift sıra sıcak hava robot kaynağı ile yaparak , saha da yapılan imalatın basınç testi ile kontrol edilmesine olanak vermesidir. 

Alternatif olarak tek sıra sıcak hava robot kaynağı ile ek yeri birleşimleri yapılabilmektedir. Çok güvenli bir ek yeri birleşim detayı olan bu yöntem ile yalıtım sistemi bitki kökü penetrasyonuna karşı mükemmel bir dayanım sağlamakta, muhtemel temelde oluşabilecek farklı oturmalarda kaynaklanan gerilmeleri rahatlıkla karşılayabilmektedir. 

Temel altı, perde ve teras bölgelerinde aynı kalınlıkta ExtruBit®F ECB esaslı / ExtruThene®F / ExtruThene®Black proof yalıtım sistemi, dökülen betona yapışan membran ürünü kullanılmaktadır. Uygulama bölgesine göre kalınlık ve malzeme tipi değiştirilmez. Temel altında hangi membran ile başlandığı ise perde ve teras bölgelerinde de aynı kalınlık ve aynı tip ürün kullanılır. Böylelikle yalıtım uygulaması kapsamında detay değişikliği yaşanmaz. Tek ürün ile performanslı ve garantili yalıtım sağlanır.

ExtruBit®F / ExtruThene F / ExtruThene Black geomembran su yalıtımı ürünü ek yeri birleşim kesme dayanımı EN 12317-2 normlarına göre test edilerek onaylanmıştır. 


PROOF MEMBRAN

Proof Memban Yalıtım Sistemi


TANIMI :

Proof Membran Yalıtım Sistemi - ExtruBit®F / ExtruThene F / ExtruThene Black ECB - PE - HDPE esaslı dökülen betona yapışan, yapısal olarak yaşlanmayan, uluslararası ürün sigortası kapsamında olan yüksek performanslı su yalıtım geomembranıdır. Ağaç Kökü etkilerine karşı test edilmiştir. 

EN 13967 ve EN 13956 normlarına uygundur. 

CE Setifika numaraları :  123 - CPR - 024 ( Temel Yalıtım Sertifikası )  / 123 - CPD - 025 ( Çatı Yalıtım Sertifikası )


KULLANIM YERLERİ :proof membran uygulaması

  • Proof Yalıtım - Proof Membran Uygulamaları
  • Temel ve Perde Yalıtım Uygulamaları
  • Kazıklı Temel İzolasyon Uygulamaları
  • Deniz Yapıları İzolasyon Detayı
  • Tek Yüz Kalıp Uygulamaları
  • Teras ve yeşil çatılar,
  • Yeraltı Su Tankları ve Rezervuarları,
  • Yeraltı Garaj Yapıları İzolasyon Uygulamaları
  • Baraj, Gölet , Kimyasal Depolama Alanları ve Havuzlar,
  • Sıcak Asfalt Altı İzolasyon Uygulamaları,

AVANTAJLARI :

proof membran yalıtım sistemi
  • Geleneksel bitümlü örtü sistemlerinden farklı olarak tek kat uygulanır.
  • Dökülen betona tam yapışır, membran ile betonarme yüzey arasından su ilerlemesine engel olur.
  • Ek yerleri çift sıra sıcak hava robot kaynağı ile birleştirilmesini takiben 2 tam basınçlı hava ile test edilir.
  • Çevre dostudur. (PVC, plastikleştirici ve klor içermez, zehirli gaz çıkarmaz.) Leed Kriterlerine %100 Uygundur.
  • Yırtılma, delinme ve çekmeye dayanımı yüksektir.
  • Sıcaklık değişimlerinde boyutsal stabilitesini korur.
  • Otomatik kaynak makineleri ile uygulandığı için işçilik risklerini ortadan kaldırır.
  • Kıvılcımlara yüksek dayanımlıdır ve alev yürümez yapıdadır.
  • Deniz suyuna tam dayanımlıdır.
  • Çift sıra kaynakla birleştirilir ve kaynaklar basınçlı hava ile test edilir.
  • Bitki kökü ve toprak etkilerine karşı TAM DAYANIMLI dır. ( FLL Sertifikalı )
  • Her türlü hava şartlarında ve Islak yüzeylere uygulanabilir.
  • Polistren , XPS , EPS ve Bitüm ile uyumludur, eski bitümlü kaplamalar üzerine direkt uygulanabilir.
  • Yaşlanmaz, yapının ekonomik ömrü süresince özelliklerini yitirmez.
  • Kazık Başı İzolasyonu ve Tekyüz perde yalıtım uygulamalarında yüksek performanslı ve hızlı detay çözümü sunar.
  • ExtruBit®F ECB esaslı betona yapışan membran sistemleri, 15 yıl dan başlayan sürelerde uluslararası ürün sigortası kapsamında’dır.

KİMYASAL DAYANIM :

ExtruBit®F / ExtruThene F çeşitli kimyasallara, asit/alkali solüsyonlara, yağlara mikroorganizmalara, küf ve bakterilere yüksek dayanım göstermektedir. 

Schedetal ExtruBit®ECB Geomembran su yalıtımı sistemi dayanıklı olduğu başlıcı kimyasallar :

Bitüm - Deniz Suyu - Javel Suyu - Üre - Siyanür - Küf, Mikroorganizma ve Bakteriler - Etilen Glikol - Gliserin - Kalsiyum Klorit  - Kostik - Kalsiyum Klorit  - Süt - Kalsiyum Hipoklorit  - %50 Sodyum Hidroksit  - %40 Formaldehit -  Ağartıcı Toz  - Şarap - Amonyum Hidrojen - Alüminyum Klorit  - %10 Sitrik Asit  - %25 Asetik Asit  - %40 Sülfirik Asit - Laktik Asit - %10 Tartatik Asit - Hidroflorik Asit  - Lktik Asit  - Deterjan

UYGULAMA METODU :

ZEMİN HAZIRLIĞI

Yatay Beton alt yüzey (grobeton) – Grobeton yüzeyi yekpare ve helikopter perdahlı dökülmelidir. Yüzeyde gevşek agrega, boşluk ve keskin çıkıntılar içermemelidir. Dikey Beton alt yüzey ( perdeleme) – Yüzeyler düzgün olmalı, keskin çıkıntılar bulunmamalıdır.

ExtruBit®F 1,90 mm , 2,10 mm , 2,30 kalınlıklarında, 1.5 m , 2.0 m genişliklerinde ve 15 mt uzunluğunda rulolar halinde, temin edilmektedir. ExtruBit®F bütün ek yeri birleşimleri otomatik kaynak robotları ( çift sıra veya tek sıra sıcak hava kaynağı ) ile ek yeri birleşimleri yapılmakta olup, bu işlemi takiben ek yeri kaynak imalatları 2 atm basınçlı hava ile test edilmektedir.

Nemli ve yağmurlu hava koşulları ExtruBit®F geomembran sistemini uygulamasına mani olmayıp, yalıtım performansına herhangi bir etkisi yoktur. 

Temel Altı Uygulama : 

Helikopter perdahı yardımı ile dökülmüş olan grobeton yüzeyi üzerine 1,90 mm - 2,10 mm - 2,30 mm kalınlıklarında ExtruBit®F / ExtruThene F rulosu serbest olarak serilecektir. Ruloların birleşimleri, çift sıra sıcak hava robot kaynağı ile , detay geçişlerinde tek sıra yarı otomatik sıcak hava robot kaynağı kullanılarak birleştirilecektir. 

Sıcak hava robot kaynağı ile birleştirilen temel altı ek yeri kaynakları uygulamanın tamamlanmasını takiben basınç testi ( 2 atm basınçlı hava ) ile test edilecek, detay geçişleri ve aksesuar montajı için el kaynağı sıcak hava kaynak metodu kullanılacaktır. Birleşimler test kancası ile test edilerek ek yeri kontrolleri yapılacaktır.

Tüm iç ve dış köşe birleşimleri ve kablo geçişlerinde Schedetal tarafından ExtruBit®F sistemi için üretilen özel aksesuarlar ile yalıtımın sürekliliği sağlanacaktır. 

Grobeton üzerine geomembran su yalıtımı uygulamasının tamamlanmasını takiben radye demir montajına geçilecek ve yapısal beton dökülecektir. Bu sayede geomembran ile dökülen radye betonu birbirine her noktada aderans sağlıyacaktır.

Köşe geçişleri , boru ve topraklama kablo geçiş detaylarında Schedetal tarafından önerilen aksesuarlar kullanılacaktır. Yüksek çaplı boru geçişlerinde , geçiş aksesuarı yerinde imalat metodu ile yapılarak , boru çapına tam uygun olacak şekilde imalat yapılacaktır. Konu ile ilgili Schedetal süpervizörleri tam yetkili olup, imalat ve kontrollerini sahada sağlıyacaklardır.

Tek Yüz Perde İzolasyon Detayı ve Uygulamaları :

Mekanik yöntemlerle ( gazlı çivi çakma tabancası ile ) perde yüzeyine asılan ExtruBit®F / ExtruThene F membran ruloları perde yüksekliğince her 10 m‘de bir geçici olarak sıfırından sabitlenip asılmalı, yukarıdan aşağıya açılarak sarkıtılmalı , açılan rulolar birbirine 10 cm bindirilmelidir. 

Geomembran üst kotu her bir döküm için filiz boyunun en az 30 cm yukarıda olmalıdır. Otomatik kaynak makinesi ile bini yerlerinden çift sıra düşey sıcak hava kaynaklar yapılmalıdır. 

Temel uygulaması esnasında bırakılan pay, düşey membranlar üzerine bindirilip etek kaynağı yapılarak, sistemin sürekliliği sağlanılmalıdır. Perde yükseldikçe aynı şekilde hem boy hem de etek kaynakları yapılarak yalıtım sisteminin sürekliliği sağlanmalıdır. 

Tüm kaynaklar basınçlı hava ile test edilmeli ( 2 atm  ) ve geomembran üzerinde görsel testler yapılmalıdır.

Çift yüz perde geomembran su yalıtımı uygulaması kapsamında kalıp söküldükten sonra, tij delikleri yüksek mukavemetli , büzüşme yapmayan tamir harçlarıyla doldurulup, dairesel kesitli ExtruBit®F membran parçasının sıcak hava kaynağı ile perde geomembranına el kaynağı yardımı ile kaynatılması sureti ile perde imalatı tamamlanacaktır. 

Tüm iç ve dış köşe birleşimlerinde Schedetal detaylarına uygun olarak yerine özel sistem aksesuarları ile yalıtımın sürekliliği sağlanacaktır.

Perde yalıtımında kullanılan ExtruBit®F Dökülen Betona Yapışan Membran, dolgu öncesi XPS Isı yalıtım levhası ( 5 cm kalınlık – 28 kg/m3 yoğunluk ) ile korumaya alınmalıdır . XPS ısı yalıtım levhaları aralarında derz boşluğu kalmayacak şekilde, ExtruBit®F a sabitlenmelidir. 

Sabitleme uygulaması için havanın nemi ile sertleşen, poliüretan esaslı montaj köpüğü veya arkası yapışkanlı montaj pimi kullanılmalıdır.

İzleyerek HDPE esaslı drenaj levhası ( en az 150 kN/m2 basma mukavemetine sahip ) , XPS ısı yalıtım levhası üzerine sabitlenerek geri dolgu uygulamasına geçilecektir.

ExtruBit®F / ExtruThene F Ek yeri Kaynak ve Test Uygulaması :

ExtruBit®F temel altı ,tek yüz perde ve çift yüz perde uygulama kapsamında bütün ek yeri birleşimleri bini metodu ve ek yeri sıcak hava kaynak metodu ile birleştirilecek olup , bütün ek yerleri 2 atm basınçlı hava ile test edip diğer uygulama adımlarına geçilecektir.

Ek yeri basınç testi manometre- test iğnesi, hava kompresörü , el kaynak makinası yardımı ile yapılacaktır. Uygulama kapsamında yapılacak olan bütün ek yeri basınç test uygulaması ve detay çözümleri Schedetal süpervizörleri gözetiminde yapılıp, tutanak altına alınacaktır.

ExtruBit®F ile aksesuar birleşimleri , köşe dönüş detayları , perde tij deliği etrafı tamiratları ve genel tamirat işleri ile Schedetal süpervizörü nün uygun gördüğü alanlarda sıcak hava el kaynak robotu kullanılacaktır. El kaynağı ile yapılmış olan imalat test kancası ile kontrol edilmesini takiben diğer imalatlara geçilecektir.

Topraklama Kablosu Yalıtım Uygulaması :

ExtruBit®F altından geçen ve kolon demerlerine sabitlenecek olan topraklama kablosu geçişi kapsamında Schedetal topraklama kablosu geçiş aksesuarı kullanılması önerilmektedir. 

Rulo uçları ve kesik kenarlar :

Tüm rulo uçları ve kesilmiş kenarlar en az 100 mm bindirilmeli ve bu alanların temiz olması temin edilmeli ve gerekirse nemli bir bezle silinmelidir. Kurumaları için beklendikten sonra tam otomatik sıcak hava robot kaynağı ile ek yeri birleşimleri yapılacak ve 2 atm basınçlı hava ile test edilip imalat işverene teslim edilecektir.

Yatay Dilatasyon Yalıtım Uygulaması :

ExtruBit®F / ExtruThene F sisteminin uygulamasını takiben perde dilatasyon derzlerinde , dilatasyon içinde omega hareketi yapacak şekilde dilatasyon geçişi sağlanacaktır. İzleyerek dilatasyon içine polietilen derz dolgu fitili montajı yapılıp, diğer parça ExtruBit®F geomembran malzemenin dilatasyon boyunca kaynatılması sureti ile uygulama tamamlanacaktır.

Proof Membran - ExtruBit®F / ExtruThene®F / ExtruThene®Black Betona Yapışan Membran Boru ve Kablo Penetrasyonları :

Genel olarak kazıklar, borular, kablo geçişleri vb. ExtruBit®F / ExtruThene F , geomembranlar ile aynı malzemeden üretilmiş özel aksesuarlar kullanılarak detayların sızdırmazlığı sağlanır. 

ecb aksesuarı

Dönüş detayları, iç köşe ve dış köşe aksesuarlarının, ExtruBit®F malzemesine sıcak hava robot kaynağı ile birleştirilmesi ile sağlanır. Boru ve kablo geçişi detaya göre flanşlı veya flanşsız olamak üzere iki tip geçiş aksesuarı kullanılmaktadır.

Detay geçişlerinde, aksesuar montajlarında , genel tamirat işlerinde, tij deliği tamiratlarında ExtruBit®F ürünleri kullanılacaktır.

Drenaj Boruları ve Geçişleri :

Drenaj boruları ve geçişlerinin olduğu yerlerde özel Schedetal dönüş ve boru geçiş aksesuarlarının kullanılması be bu bölgede bulunan ExtruBit®F malzemesinin aksesuar malzemesine sıcak hava robot kaynağı ile birleştirilmesi yeterlidir.

ExtruBit®F Geçici Koruma :

Yaya trafiğine karşı ilave bir koruma yapılmasına gerek yoktur.

Yatay uygulamalarda, betonarme demirlerinin yerleştirilmesi sırasında herhangi bir hasar oluşması durumunda ExtruBit®F geomembran malzemesini sıcak hava robot kaynağı yardımı ile hasarlı bölgeye kaynatılması yeterlidir.

Koruyucu Kalıbın Yerleştirilmesi :

Kereste ve çelik kalıplar ExtruBit®F betona yapışan membran üzerine dikkatle yerleştirilmeli ve harç kaybının önlenmesine yönelik önlemler alınmalıdır.

ExtruBit®F / ExtruThene F üzerine harç sıçraması halinde, harç sertleşmeye başlamadan önce tamamen çıkartılmalı ve harcın bulaştığı yüzeyler nemli bezlerle temizlenmelidir. Bu,daha sonra uygulanacak yapısal betonun membrana daha iyi bağlanmasını temin edecektir.

ExtruBit®F larda daha sonra bindirme işlemlerinin yapılacağı yerlere harç sıçraması halinde bunların temizlenmesi gerekir.

proof membran

Kontrol Prosedürleri :

ExtruBit®F / ExtruThene F uygulamaları, betonarme demirinin yerleştirilmesinden önce, bütün ek yeri kaynakları 2 atm basınçlı hava yardımı ile kontrol edilmelidir. Bu kontrol işlemi için Leister test manometre ve iğnesi kullanılmalı, test boşluğu içine Leister test iğnesi yardımı ile girilmeli ve hava kompresörü yardımı ile içine 2 atm basınçlı hava verilerek ek yeri kaynaklarının kalitesi ve performansı test edilmelidir. 

Betonarme demirinin yerleştirilmesi esnasında olabilecek hasarlar tespit edilmeli ve membrana erişim nispeten kolay iken onarılmalıdır. Takviye yerleştirme işleminin tamamlanmasının ardından başka bir kontrol daha gerçekleştirilmeli ve tüm hasarlı kesimler onarılmalıdır.

Hasar Onarım Prosedürleri : 

ExtruBit®F / ExtruThene F hasar onarımları sıcak hava el kaynak robotu ve kenarları yuvarlatılmış  geomembran parçası ile yapılacaktır. Bu tamirat metoduna ilave olarak başka hiçbir yardımcı izolasyon malzemesine gerek yoktur. Bu tamirat metodu hava koşullarından veya yüzeyin ıslak veya kuru olmasından etkilenmez.

Betonarme Demirinin Yerleştirilmesi :

Betonarme demirinin uygulanmasından önce membran uygulamasının bütün kalite kontrol testlerinin yapıldığından, ek yeri basınç testlerinin yapıldığından ve aksesuar montajlarının eksiksiz yapıldığından emin olun.

Betonarme demirinin yerleştirilmesi esnasında membrana zarar verilmemesi için, pas payı veya benzeri malzemeler kullanılarak azami dikkat gösterilmelidir.

Betonun Yerleştirilmesi :

Beton membrana zarar gelmeyecek şekilde dikkatli bir biçimde yerleştirilip sıkıştırılmalıdır. Betonun konsolide edilmesi için asla keskin bir nesne kullanılmamalıdır.

ExtruBit®F / ExtruThene F üzerine harç sıçraması halinde, harç sertleşmeye başlamadan önce tamamen çıkartılmalı ve harcın bulaştığı yüzeyler nemli bezlerle temizlenmelidir. 

Eğer harç sıçramış ve  geomembran üzerine yapışmışsa, sertleşen harç mekanik olarak kazınır ve daha sonar bu bölgeye uygun kesilen ExtruBit®F parçası sıcak hava robot kaynağı ile yamanarak sistemin bütünlüğü sağlanır. Alternatif olarak sıçrayan harç, bir sonraki membran tabakası uygulanmadan önce üst yapışkan tabaka ile birlikte bir metal ıspatula kullanılarak kazınarak çıkartılabilir.

Kalıp Çıkarma İşlemi :

ExtruBit®F çıkarılabilir kalıplara uygulanabilir. Beton döküldükten sonra normal kalıp söküm süreleri uygulanması ExtruBit®F / ExtruThene F sistemleri için yeterlidir. geomembran malzemesi tek yüz perde ve çift yüz perde uygulamaları için uygundur. 

Sistemin bütünlüğünü sağlamak için farklı malzemelerin kullanılmasına gerek yoktur. Genel olarak perde kalıbının sökülmesi için  21°C’ lik bir ortam sıcaklığında min 2 günlük bir kürlenme süresi , ExtruBit®F / ExtruThene F sistemleri için yeterlidir.


proof membran yalıtım sistemi


© TÜM HAKLARI SAKLIDIR | İZİNSİZ KOPYALANAMAZ | TARMAN YAPI SİSTEMLERİ VE DIŞ TİC LTD ŞTİ 2010